Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü


Rétegesen öltöztetett házak - Padló

2021. 12. 03.
Hír

Télen mindig kapjuk a jótanácsot, hogy öltözködjünk rétegesen, mert úgy nem fogunk megfázni. De jó ötlet-e, ha a házunkra is több rétegben kerül fel a hőszigetelés? Nézzük meg, mi a helyzet az épület különböző szigetelendő részein.

Részletek

Hőszigetelés: mit, mivel, mennyire?

2021. 12. 01.
Hír

Amikor hőszigetelésről, különösen az utólagos hőszigetelésről beszélünk, többnyire a külső falak hővédelmét gondoljuk alatta. Nem véletlenül, hiszen az itt eltávozó energia a teljes hőveszteség egyharmadát is kiteheti. De nem szabad, hogy csak a falak szigetelésére szorítkozzunk...

Részletek

Újra meg újra hasznos

2021. 11. 22.
Hír

Akár 40-50%-kal is csökkenhetne települések energiafelhasználása, ha minden épület közel nulla energiahatékonyságú lenne – ezáltal a hatékony hőszigetelés kulcsszerepet játszhat a klímaváltozás és a környezetszennyezés elleni harcban. Miért? Mert a károsanyag-kibocsátás 28%-a a hűtés-fűtés és energiaellátás számlájára írható, további 14% pedig az építési folyamatokhoz és az építőanyag-gyártáshoz köthető. A fenntarthatóság szempontjából magas energiahatékonyságú, újrahasznosítható hőszigetelő anyagok alkalmazására van égető szükség, melyek lehetőleg a környezetet kevéssé terhelő gyártási folyamat során állítanak elő.

Részletek

Checklist a homlokzati hőszigeteléshez

2021. 11. 15.
Hír

Szép, időtálló, klímabarát, és nem utolsósorban energiahatékony burkolatot szeretnénk a házunkra. Mit kell végig gondolnunk előtte és alatta?

Részletek

Összesen 48 hír