Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Austrotherm UNIPLATTE lemezek elválasztó falak kialakításához

Uniplatte alkalmazási lehetőségek

2023.11.09.
Lecke

Vizes helyiségekben gyakran nem áll túl sok tér a rendelkezésünkre, ezért különösen fontos az elválasztó falak (például zuhanyfal) vastagsága. Az Austrotherm UNIPLATTE segítségével helytakarékosan és gyorsan tudjuk kialakítani a térelhatárolást.

A meglevő falra csatlakozó elválasztó falat ragasztással rögzítjük úgy, hogy az Austrotherm Uniplatte táblaélek (a padló- és mennyezet csatlakozásnál is) teljes hosszában X-Bond MS-K88 Express poliuretán bázisú ragasztót hordunk fel. A következő elemet hasonlóan rögzítjük az első táblához. Az illesztésekre 10 cm széles öntapadó üvegfátyolt (Murexin GS10) helyezünk, majd ragasztóhabarccsal (pl. Murexin KGF 65) átsimítjuk.

Vízzel, nedvességgel közvetlenül érintkező területeken (például zuhanyzóban, folyó vizes részeken) az üvegszövet helyett Murexin hajlaterősítő szalagot javasolt használni mind a táblák toldásánál, mind pedig a sarkok, élek kialakításához is, és a hajlaterősítő szalag beágyazásához Maximo PSM 1K ragasztót alkalmazzunk. A végleges felületet a szokásos burkolási eljárással alakítjuk ki.

 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Az Austrotherm UNIPLATTE lemezek táblák toldásánál a nedvességgel közvetlenül érintkező területeken (pl. zuhanyzóban) ....... érdemes használni.

2.A falhoz rögzítés során az UNIPLATTE táblaélekre a poliuretán bázisú ragasztót pontozásos módszerrel kell felvinni.