Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

Kiválóan teljesít, kemény, ellenálló, tartós, és....rózsaszín

Austrotherm XPS lemezek

2024.03.06.
Lecke

Az extrudált polisztirol hab hőszigetelőanyagok különleges helyet foglalnak el a szigetelőanyagok nagy családjában.

Az extrudált polisztirol hab hőszigetelőanyagok különleges helyet foglalnak el a szigetelőanyagok nagy családjában. A nedvességet csak minimális mértékben felvevő, rendkívül szilárd termékek alapanyaga üvegtiszta polisztirol, melyet adalék- és színezőanyagokkal összekeverve megolvasztanak. Az olvadékhoz habosító gázt adagolnak, majd a keverék az extruder szájon kilépve felhabosodik és megszilárdul.

 

xps gyártás

 

Az extrudált polisztirol habok kiváló hőtechnikai jellemzőkkel rendelkeznek. A zárt cellaszerkezetű anyag vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége a tartós nedvességhatás következtében sem romlik. Nem változnak az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem.

Az anyag szerkezetéből adódó igen nagy nyomószilárdság különleges körülmények közötti alkalmazásokat is lehetővé tesz (pl. vasúti talpfák alatt, vagy épületek lemezalapja alatt). Korábban a gyártott termékek vastagsága korlátos volt, de a napjaink fokozott hőszigetelési igénye életre hívta a termoplasztikusan kötött (TB), nagy vastagságú extrudált habokat, melyekkel akár 40 centiméter vastag lemezek is gyárthatók.

 

xps tető

Az Austrotherm rózsaszínű extrudált polisztirol hab zárt cellaszerkezetű anyag, vízfelvétele elhanyagolhatóan kicsi, s így kiváló hőszigetelő képessége tartós nedvességhatás esetén sem romlik. Az épületek élettartama alatt az extrudált hab nagyon jó mechanikai tulajdonságai sem változnak, HBCD-t, FCKW-t és HFCKW-t (halogénezett és részben halogénezett szénhidrogéneket, freonokat) nem tartalmaznak.

 

Austrotherm XPS termékek alkalmazási területei

Az áttekintő táblázat letölthető és nyomtatható formában: Austrotherm XPS alkalmazási területei

XPS_alkalmazasi_teruelet_tablazat (1)

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

1. Az extrudált polisztirol hab hőszigetelőanyagok a nedvességet fokozott mértékben magukba szívják, így garantált tartósságuk.

2. A nagy nyomószilárdságú Austrotherm XPS hőszigetelő lemezek akár épületek lemezalapja alá is beépíthetők.