Kérdése van? Írjon nekünk: partnerprogram@austrotherm.hu

Menü

A legtöbb energia a falakon távozik, ne hagyjuk!

2023.08.29.
Lecke

Az energiaárak nem csak annál is magasabbak, mint amit korábban el tudtunk képzeli, de ráadásul kiszámíthatatlan a változásuk.

A fűtési rendszer kiválasztása évtizedekre szóló döntés, nem tudjuk aszerint cserélgetni, hogy melyik a gazdaságosabb energiaforrás. A megoldás csak az lehet, hogy mindegy, hogy mi az aktuális ára, keveset fogyasszunk belőle. Ez az igazi rezsicsökkentés, és ezt hőszigeteléssel érhetjük el.

 

Energiahatékonyság hőszigeteléssel
Az energiaköltségek emelkedése ellen csak egy hatékonyan működő épülettel tudjuk felvenni a harcot. Könnyen belátható tehát, hogy az a hőszigetelés, amit régen megfelelőnek tartottunk, ma már nem lesz elégséges. El kell gondolkodnunk a felújításról, és hamar eljutunk a homlokzatok hőszigetelésének javításához, hiszen a ház energiamérlegében többnyire ez a legnagyobb tétel.


Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújításának lehetőségeiről írtunk már korábban, az alábbiakban található ezzel kapcsolatos cikkünk: 

Homlokzati hőszigetelő rendszerek felújítása

 

Hogyan válasszunk hőszigetelő anyagot?

A jó hőszigetelő anyag könnyű, alacsony hővezetési tényezőjű, nem irritál, nem tartalmaz káros összetevőket, belső és külső vizsgálatok által igazolt minőségét tartósan megőrzi. Az AUSTROTHERM szigetelőanyagok megfelelnek ennek a követelménynek.

Homlokzati hőszigeteléshez csak piros csíkkal jelzett hőszigetelést lehet alkalmazni. A gyártótól a jogszabály által előírt teljesítmény nyilatkozatot még a megrendelés előtt érdemes beszerezni (teljesítmény nyilatkozat nélkül építőanyag nem építhető be).

Homlokzatra ajánljuk: 


A lábazatról se feledkezzünk meg. Lábazati hőszigetelés esetén a fokozott mechanikai igénybevétel és a jelentős nedvességhatás miatt nagyobb teljesítményű hőszigetelő anyag beépítése szükséges.

 

A hírhez tartozó kérdések

Köszönjük a válaszod!
A kérdéseket helyesen megválaszoltad, a jutalmad 15 pont!

Hibás válasz!
Ellenőrizd a válaszaid!
Egy, vagy több kérdésre nem válaszoltál, vagy hibás választ adtál!

Kérlek jelentkezz be!
Bejelentkezés nélkül nem tudjuk rögzíteni a válaszaid!

Homlokzati hőszigeteléshez csak fekete csíkkal jelzett hőszigetelést lehet alkalmazni.

Homlokzati hőszigetelés esetén a fokozott mechanikai igénybevétel miatt nagyobb teljesítményű hőszigetelő anyag beépítése szükséges.